Salonul international de machete statice - Alba Iulia - editia a X-a


Anul acesta SALONUL INTERNATIONAL DE MACHETE STATICE de la ALBA IULIA a ajuns la editia a X-a. Expozitia va fi deschisa in intervalul 21 nov.2015 - 24 ian.2016 la Muzeul National al Unirii din Alba Iulia.

Depunerea machetelor si aranjarea vitrinelor va avea loc intre 20-22.nov.2015

Pentru cei interesati se ofera cazare la Hotelul ACR la tariful de 45 RON de persoana/noapte (fara mic dejun).

 

Salonul international de machete statice, Alba Iulia, editia a X-a

Afis realizat de Catalin Botescu (Digital Brain SRL)

 

In data de 12-13.09.2015 are loc la Bekescsaba, in organizarea "Kit Makett Klub" a 21-a editie a Concursului International de Machete.

Din partea IPMS Romania-AMA participa Tiberiu Keresztely, Tudor Nicorici, Stefan Gabriel Laurentiu (avand si lucrarile altor colegi). Alaturi de ei participa Alexandru Dumitrescu si Lucian Milosan.

Sa le uram succes!

Concurs International de Machete, Bekescsaba 2015

   In data de 31 Mai-01 Iunie 2014 are loc la "Galeria Poarta a-III-a a Cetatii" editia a-IV-a a Concursului International de Machete Statice "CUPA ALBA CAROLINA", concurs organizat de IPMS Romania-AMA. Documentatia necesara va fi postata cat mai curand.


Afiş creaţia lui Cătălin Botescu

Documentatie Concurs IPMS Romania-AMA 2014

Pentru cei care detin o varianta mai veche de Microsoft Office

ATENTIE! - formularele de inscriere se trimit prin email pe adresa: ama.modelism@gmail.com

Rugam sa confirmati participarea in vederea cazarii.

Hotel ACR Alba Iulia

Legat de cazare, tin sa va anunt ca singurul loc din oras unde am gasit mai multe camere la un loc si la un pret decent este Hotelul ACR-ului.

Tariful negociat este de 40 ron/persoana / noapte la nivel de comfort de 2 stele. Tariful nu include mic dejun. Restaurantul se deschide la ora 10.00 si preia ultima comanda la ora 22.00.

Hotelul mai beneficiaza de bar, curte interioara si parcare proprie.

Configuratia celor 22 camere este urmatoarea:

 • 1 apartament cu 1 pat matrimonial sii 1 pat single
 • 3 apartamente cu pat matrimonial
 • 1 apartament cu 2 locuri single
 • 14 camere cu 2 paturi single
 • 3 camere cu 3 paturi single

Unele apartamentele cu pat matrimonial pot fi suplimentate cu paturi pentru copii.

Pentru cei care doresc cazare la alte standarde, este posibil sa mai gasiti camere pe la hotelurile si pensiunile din zona. In acest caz va recomand sa va faceti rezervarile din timp deoarece in perioada 30 mai - 1 iunie (Zilele orasului Alba Iulia) cererea depaseste capacitatile de cazare disponibile.

Multumesc, toare cele bune.

   IPMS Romania-AMA prin membrii sai Tibi Keresztely, Tudor Nicorici, Dan Magon, Catalin Balta, Laurentiu Stefan Gabriel, Anton Steiner vor participa in data de 12-13 aprilie a.c. la unul duntre cele mai valoroase concursuri de modelism din Europa, Mosonmagyarovar 2014. Alaturi de ei participa si Paul Necula, Eduard Badescu, Alexandru Dumitrescu, Lucian Milosan.

Le dorim succes!

   In data de 22-23 mai membrii IPMS Romania-AMA au participat la cea de-a XXIV-a editie a concursului de modelism Szolnok 2014. Mircea Manu, Ovidiu Popa si Mihai Cimpeanu au avut pe langa modelele proprii si machete ale lui Ovidiu Socaciu, Alexandru Zanca, Berdea Catalin, Sergiu Ciulea, Marius Ivancu, precum si ale prietenului si colaboratorului nostru Alberto Cazzavillan de la clubul AMB din Brescia. Au fost premiate cu Aur Radar P-12 de la ZZModel, iar Alberto a obtinul Argint cu vigneta "Una bella primavera".

   In data de 17.08.2013 Asociatia Modelism Alba-AMA a fost primita in randul membrilor IPMS.UK cu statut de entitate nationala.

Noua titulatura a asociatiei este “ IPMS Romania-Asociatia Modelism Alba“. Felicitari proaspetilor membrii IPMS Romania.

Scurt istoric

   In data de 20–21.04.2013 o delegatie de experti AMA compusa din Tibi Keresztely-Tibi22 si Tudor Nicorici-Bill, va participa la valorosul concurs de la Moson-Ungaria. Alaturi de membrii AMA va fi prezent, din partea romana, un grup de profesionisti ai modelismului static, anume; Calin Ungureanu-Wurger, Alexandru Dumitrescu-Olaf the Viking, Eduard Badescu-109, Lucian Milosan-Alexie, Anton Steiner-Tony S., Paul Necula-Hartmann, Daniel Garleanu.

Le dorim rezultate cat mai bune ….

   La cea de-a VIII-a editie a concursului de machete statice din Civitavecchia, membrii AMA au obtinut urmatoarele premii:

 • Berdea Catalin – Bronz cu “Kalinin”
 • Ciulea Sergiu – Argint cu “AbramsM1A1 with Mine Clearing System”
 • Keresztely Tibi – Argint cu “ Ducatti 916 “ – Argint cu “F6F5 Hellcat “
 • Magon Dan – Bronz cu “US Aircraft Carrier Independence“
 • Socaciu Ovidiu – Aur cu “M 35   HMMWV M998“ – vigneta – Argint cu “ Sikorsky HO4S-3G Chikasaw “.

De asemenea lucrari inscrise la concurs au avut Catalin Balta si Alexandru Zanca. Cu lucrari in afara concursului a participat si Cristian Marin aka Crios – membru de onoare al AMA.

Din Romania au mai participat:

 • -Alexandru Dumitrescu – Bronz cu “ Sir Edmund de Thorpe “ si Argint cu diorama “ Battle of lake Peipus “
 • Alexandru Croitoru – Bronz cu “ Mountain Man-Wyoming 1840” si “Best of Show” cu “ Hughes OH-6A Cayuse “
 • Dan Dutescu – Bronz cu “ Wolfen Vestal “

   In 23–24 Martie 2013 grupul de comando al AMA format din Ovidiu Socaciu, Tibi Keresztely si Dan Magon participa, la invitatia D-lui Col. Giovanni Cazzorla la Concursul international de Modelism organizat de Gruppo Modelisti Centumcellae. Delegatiei AMA i s-a alaturat si Alexandru Dumitrescu a.k.a. Olaf the Viking, precum si Alexandru Croitoru a.k.a. alexelu marinelu.

Succesuri cat mai multe!

   La inceputul lunii martie 2013,delegatia AMA (Ovidiu Socaciu, Sergiu Ciulea, Dan Anghel, Claudiu Miron) a participat la concursul de machete din Szolnok-Ungaria.

La categoria Blindate !/72 Selgiu Ciulea a castigat medalia de bronz-felicitari Sergiu. Prietenul si colaboratorul nostru Alberto Cazzavillan a castigat medalia de bronz cu vigneta “Cavalerii Aripilor Tricolore”.

Colegii nostri s-au putut delecta admirand avioanele si elicopterele expuse pe aeroportul de la Szolnok.

   La Hobbyzone.ro membrii AMA beneficiaza de 10% reducere la produsele cumparate. Multumim, Mihai Cianu.

Prin amabilitatea patronului Machete.ro si Vikingshop.ro, Alexandru Dumitrescu, membrii AMA au reducere de 20% la produsele achizitionate.

Multumim, Olaf The Viking.

   Multumiri tuturor celor care ne-au felicitat pentru lansarea site-ului, adica: Dragos aka Grizzlea, Edy aka 109, Ovidiu aka Marhaba, Florin aka Scorpio, Tudor aka Bill, dani, Florin aka JangBogo, Lucian aka Alexie, Viopa, Costel Colibidache - multumim tuturor care vizioneaza site-ul nostru.

   In perioada 14–15 aprilie, anul curent, la Mosonmagyarovar – Ungaria – a avut loc a XVI editie a deja traditionalului festival modelistic.

Reprezentand Romania (prin AMA), Tiberiu Keresztely - Sighisoara – a obtinut un prestigios loc 1 si medalie de Aur la categoria H21–motociclete 1/12.

Il felicitam pentru medalia obtinuta si ii dorim multe asemenea rezultate. Puteti vizualiza (si vedea nivelul tehnic al participantilor) concursul in galeria noastra foto.

g