Initiatorul infiintarii AMA. Initiatorul si organizatorul editiilor Salonului International de modelism Static Alba Iulia. Initiatorul si organizatorul primului concurs de modelism static din Romania “Cupa Cetatii” – Alba Iulia 2011.

Campion national si medaliat la concursurile internationale. Pedagog desavarsit. Primul presedinte al AMA

Galerie foto personala  »

   Ce sa va zic despre mine… Pai, in primul rind, sunt tinar pensionar. Apoi, ca sa incep si eu precum cintaretii de muzica populara, inca din frageda pruncie cintam, asta, scuze, faceam machete. Prin clasa I fiind, am cumparat trei machete de carton, ca numai alea se gaseau: un avion utilitar, nu mai stiu tipul, un avion de pasageri, Tu-144 cred si un tractor pe senile. Cum pasiune a prins, am trecut la cioplit lemne, placaje si furniruri, ce se voiau corabii, vapoare si avioane. Facute mai mult dupa ureche, decit dupa lanuri. Imi aduc aminte ca primul meu IAR-80 a fost facut din lemn! Cred ca de la 3 metri arata a IAR!

E, astea au fost lasate la o parte, in detrimentul electronicii si fotografiei, citiva ani buni. Aviatia a reaparut pe prima pagina prin anii ’80, odata cu Plasticart, le stiti voi, kit-urile RDG-iste. Vopsite cu suflaiul si vopsele duco, si “inmatriculate” cu letraset-uri, ca de unde decaluri dedicate si insemne statale!

Dupa lovitura de stat din decembrie ’89, de-i zice revolutie, in urma unei vizite pe la Muzeul Militar, ce s-a lasat cu achizitionarea citorva machete “de clasa” (e, prin ’93 – ’94, un FROG sau Match-Box gravat in negativ era o adevarata comoara, ca sa nu mai zic de Italeri!), a inceput “nebunia”, in toata splendoarea ei: voposele, kit-uri, diluanti, pensule, aerograf(e), compresor, scule, documentatie.

Prima expozitie “publica” a fost la Alexie acasa, pe vremea cind era bucrestean. Au urmat cele de la Bucresti, Muzeul Militar, Alba Iulia, si, mai recent, Ungaria.

Mai de citeva ani, de, ”amantul” din mine, imi impart timpul intre machetism si airsoft. Tot un fel de “machetism”, dar cu niscai adrenalina in el.

Cam asta este Z-mare, alias Alexandru.

Galerie foto personala  »
ay